Inspiratievoer
- Marc Zwiers

- 20 sep
- 2 minuten om te lezen
Schrijven maakt je echt hongerig. Mijn maag begint nu al te knorren..
En tja, als je met literaire meesterwerken als deze bezig bent, kun je wel wat extra inspiratievoer gebruiken. Want je weet wat ze zeggen..
Inspiratie gaat door de maag.
Dus ben ik op ontdekkingsreis gegaan met als missie om de lekkerste en makkelijkste hapjes te vinden. Daarbij laat ik mij inspireren door de kookkunsten uit alle windstreken en zal ik mijn ontdekkingen hier via deze rubriek wekelijks met jullie delen.
We beginnen de reis in het Mekka van de lekkere hapjes: Baskenland! Hier heb ik de wereld van de pintxos ontdekt. Ook wel tapas op een stokje - maar dan lekkerder.
Ik zal meteen een voorproefje geven van één van mijn favorieten. Eén hapje hiervan neemt je meteen mee op een reis naar een prachtig authentiek pinxho-barretje in Bilbao. En het mooie? Het kost nauwelijks moeite om het voor te bereiden.
Voorbereiding: 5 minuten
Koken: 10 minuten
Moeilijkheidsgraad: Makkie
Benodigdheden: Een kok. Mocht je die niet hebben, of ben jezelf de kok, dan tenminste een keuken met:
Oven
snijplank
Koekenpan
Ingrediënten:
1: Geitenkaas met honing.
2: Uien
3: Bruin suiker
4: Olijfolie
5: Ciabatta
Stap 1: Snij de uien en bak zacht (op standje 4) in olijfolie met 2 eetlepels bruine suiker;
Ondertussen: Stop de Ciabatta in de oven en wanneer klaar, in stukjes snijden. (Niet te dikke plakken snijden!)
Stap 2: Beleg de stukjes ciabatta met geitenkaas
Stap 3: De ui is lekker zacht en gecarameliseerd. Deze verdeel je nu over de stukjes ciabatta.
En.. Voilà!

Schrijf smakelijk!
Een aanrader is om deze snack in combinatie met een lekker wijntje en goed gezelschap te eten.
Geschreven op 6 September, 2025 onder het genot van een Malbec.
Opmerkingen